Škubačka drůbeže karuselová D60 (do 15 kg)
Škubačka drůbeže karuselová D60 (do 15 kg)
Kód produktu: 24012
Vyřazeno z prodeje
Popis produktu
- doporučujeme především pro škubání veškeré hrabavé drůbeže a kachen
- škubací stroj je určen pro soukromé účely a pro malé rodinné farmy s potřebou škubání cca 100 ks měsíčně
- škubací stroj je výkonným a nepostradatelným pomocníkem pro každého, kdo má co do činění s drůbeží porážku
- tento speciální mokrý-škubací stroj není náchylný k poruchám
- rychle, čistě a bezpečně oškube drůbež bez poškození kůže
- škubání probíhá velice efektivně a tak čistě, že ručním způsobem nemůže být nikdy dosaženo takovýchto výsledků
- celonerezové provedení stroje z 1,5mm silného plechu zaručuje dlouhou životnost, pokud se škubačka nebude přetěžovat
- v podstatě jediný předmět údržby je občasné vypnutí dvojice klínových řemenů, případně jejich výměna
- rovněž výměna gumových prstů je předmětem běžné údržby a opotřebení prstů je přímo úměrné zatížení, neboli četnosti používání
- škubačky jsou dodávány s ochrannou folií na lícové straně oplechování
- folii doporučujeme strhat, bohužel to jde velmi pomalu
- stroje jsou vybaveny motorem na 230 V, 50 Hz. vypínačem s krytím IP 54 a 5m dlouhou gumovou flexi šňůrou s tříkolíkovou zástrčkou, která smí být připojena do zásuvky 16A, chráněné proudovým chráničem 30 mA
- motor lze přepojit na 400V
- škubačka je vybavena automatickým kropením po vnitřnáím obvodu bubnu pod horní hranou
- ovládání ručním kohoutkem
- přesto doporučujeme proudem vody z hadice průběžně odplavovat oškubané peří, které je možné zachytit do perforované přepravky, nebo síta
- není dovoleno stříkat vodu na vypínač
- voda volně odtéká na zem splavem
- ve spodní části karuselu jsou 3 prsty nasazeny opačně a slouží jako vyhazovač peří
- před čištěním vždy vytáhněte zástrčku ze zásuvky
- Pozor ! Obsluha musí mít kvalitní gumové holínky, gumové rukavice a obličejový štít !
Provoz:
- poražená zvířata, je třeba dobře vykrvit, pak hned opařit a vložit do škubačky
- opaření lze provést nejlépe v elektrickém kotli s regulací teploty – s termostatem nebo v jakékoli vhodné nádobě
- Kuřata, slepice, krůty, perličky, koroptve a bažanti při 58 °C - 62 °C (mírně vyšší u starších zvířat) Doba opaření je v závislosti na velikosti - 1,5 až 2 minuty.
- Husy a kachny, teplota 63°C - 68°C . Doba paření za stálého protřásání cca 4 – 5 minut.
- k dosažení správného výsledku je třeba provést trhací zkoušku na letkách
- výsledky práce se ještě více zkvalitní použitím škubacího vosku rozpuštěném v lázni!
- vodní drůbež jde obecně špatně škubat, proto doporučujeme na 10 - 15 sekund vložit do škubačky, za tuto dobu se oškube peří z měkkých částí těla ptáka a i svrchní kryt se proškube
- potom pokračovat v paření ještě cca 2 minuty
- u vodní drůbeže je použití vosku téměř nutností
Orientační doba potřebná k oškubání jednotlivých druhů drůbeže:
- Kuře: 3-4 kusy během 20 - 40 sekund
- Krocan: 1 kus za 40 - 50 sekund. U krůt doporučujeme odstranit pařáty.
- Bažant: 3 - 5 kusů během 40 sekund
- Kachny: 3 - 4 kusy asi za 60 sekund
- Husy: 1 - 2 kusy asi za 60 sekund
Uvedená doba škubání je pouze orientační, v praxi se jedná o více vlivů jako je teplota a doba paření, stáří drůbeže, roční doba, okolní teplota, použití škubacího vosku atd. Vyhněte se porážce v období přepeřování.